Блог

Проектиране и изграждане на сауна

snimka statiq za blog

Възможно ли е човек сам да проектира и изгради своята сауна? Този въпрос си задават много от хората, решили да построят своя собствена сауна .  Ако сте решили , че

     -искате да водите здравословен начин на живот

     -искате да ползвате сауна по всяко време на денонощието

­      -искате да ползвате сауна с Вашето усещане за температура и влажност

      -искате да релаксирате пълноценно в сауна, без да се смесвате с други полуголи хора,

то Вие сте готови да построите своя собствена сауна.В съвременния свят това начинание се оказва малко трудоемко и на ниска цена в сравнение с ползите, които ще Ви донесе .

В тази статия ще се опитаме да опишем етапите в проектирането и изграждането на една сауна, базирайки се на дългогодишния ни опит.

Прочети още...

Поддръжка и експлоатация на сауна

поддръжка и експолатация на сауна снимка блогВече сте горд собственик на сауна и искате тя да ви служи дълго и вярно? Tогава прочетете внимателно тази статия и спазвайте съветите, които сме научили от дългогодишната ни практика в тази област .

 

Печка

Печката е сърцето на сауната.  Обикновено в сауните се използват електрически печки с различна мощност, съобразени с обема на сауната . Правилната поддръжка и експлоатация на печката гарантира нейната безпроблемна работа и дълъг период на ползване. Ето някой практични съвети за тази дейност:

- На захранващия кабел на печката трябва да бъде монтирана дефектно – токова за щита, оразмерена съобразно мощността на печката .

-Винаги използвайте вулканични камъни. Подходящите  типове  са Peridotite, Olivine-Dolerite и Olivine  с големина  между 5–10 см в диаметър .

 - Избършете прахта от камъните,  преди да  ги  поставите  в  печката.

При поставянето на камъните в печката  имайте предвид следното:

- Не изпускайте камъни върху нагревателите

 - Не натискайте  камъните при поставянето им между нагревателите .

 - Нареждайте камъните така, че между тях да остава свободно пространство, за да може въздухът да циркулира  .

Прочети още...